De ce trebuie tuns cainele?

Iata numai cateva motive pentru care ar fi bine sa av tundeti cainele, daca inca nu v-ati convins de utilitatea acestei manopere:

- Cainele se racoreste mai usor in timpul caniculei
- Facilitate in toaletarea blanii cainelui
- Previne incalcirea parului si formarea smocurilor
- Se pot observa mai usor parazitii externi in parul scurt
- Se previne aparitia ciuperciilor pe piele, care apar cand umiditatea in blana e crescuta
- La cainii care iubesc apa le este mai usor sa inoate si sa se usuce ulterior
- Pentru a reduce naparlirea si parul imprastiat prin casa
- Pentru a obtine o infatisare cat mai estetica a cainelui, mai ales la rasele care au un anumit standard referitor la aspectul blanii.

Taierea unghiilor caini

Taierea unghiilor trebuie facuta regulat, mai ales la animalele ce nu fac suficiente exercitii fizice. Taierea unghiilor trebuie efectuata de un specialist, pentru ca unghia are o zona puternic vascularizata, atingerea acestei zone provoaca sangerari abundente si este traumatizanta pentru animal. Odata cu taierea unchiilor cainelui se verifica si zona dintre degete, cautand posibilele mizerii sau obiecte mici care pot cauza infectii..

Spalat caini

Spalarea animalutului este recomandata a se face destul de des, pentru a pastra animalul cat si stapanii sanatosi..

Tratament blanita

Pentru un aspect si o textura cat mai placuta, pe blanita se aplica o substanta speciala. Aceasta este echivalentul balsamului pentru oameni, rezultatele fiind clar vizibile.

Vidat glande

Vidarea glandelor perianale este o operatiune usoara. Cainele nu resimte durere. Daca nu sunt vidate regulat glandele perianale se pot infecta. Ca si procedura, vidarea glandelor trebuie efectuata in anumite cazuri si trebuie executata astfel incat cainele sa nu simta absolut nici o durere. Pentru buna funcționare și excreția naturală a glandelor perianale, vă recomandam plimbarea câinelui cel puțin o oră pe zi și alimentația bogată în fibre care va genera o presiune mai mare asupra glandelor perianale în momentul defecării.

Descalcit blana caine

Daca blanita este incalcita si nu va descurcati sa o descalciti, noi va vom ajuta rapid, fara a incomoda catelusul.

Curatat urechi

se examineaza canalul auditiv -se smulge parul din urechi -se curata eventualele dopuri de ceara -se indeparteaza mizeria folosind o solutie otica -daca prezinta afectiuni efectuam tratamentul corespunzator